Symposium, infomarkt, workshops

Za. 15 april 2023 – Terra V.O., Hamrik 4A, Winsum

Organisatie: Gemeente Het Hogeland, Wierde & Dijk,

Groenplatform in Het Hogeland, Vakland Het Hogeland en Terra VO.

PROF. LOUISE VET OVER HERSTEL VAN BIODIVERSITEIT IN HET HOGELAND

Zaterdag 15 april a.s. houdt prof. Louise Vet een presentatie over de vraag hoe de biodiversiteit (ook) in Het Hogeland hersteld kan worden en hoe ieder daaraan kan bijdragen: als burger, als agrariër, als gemeente – kortom, als samenleving. Louise Vet is em. hoogleraar ecologie, was lid van de commissie Remkes en is voorzitter van het (landelijke) Deltaplan herstel biodiversiteit.

FORUM, WORKSHOPS, INFOMARKT

Het symposium wordt georganiseerd in het Terra college in Winsum (locatie Hamrik 4A) van 09.00 – 15.30 uur. De presentatie van Louise Vet start ca. 10.00 uur, daarna is er een forum, waaraan deelnemen wethouder Stefan van Keijzerswaard, bio-boer Piet Glas, Jasper Tiemens van Natuur- en milieufederatie Groningen en Lammert Westerhuis, voorzitter LTO Noord. Dagvoorzitter is Attie Bos, het ochtendprogramma duurt tot ca. 12.30 uur.

Na een lekkere lunch kan ieder vanaf 13.30 uur meedoen aan één of twee workshops naar keuze (zie hieronder) en is er een infomarkt met diverse kramen, waaronder LTO Noord, Landschapsbeheer Groningen, project Botterdaip, gemeente Het Hogeland, Wierde & Dijk en Vleermuiswerkgroep Groningen.

OPGAVE VEREIST

De deelname is gratis, opgave vooraf voor symposium en workshops is vereist en kan via https://vaklandhethogeland.nl/cursus_type/symposium-mooi-hogeland/  tot uiterlijk 10 april a.s. Wees er tijdig bij want vol is vol. Op deze site ook meer informatie over de workshops en de infomarkt.

WORKSHOPS

Er is keuze uit acht workshops: Landschapsbeheer in de provincie Groningen – 30 jaar groenparticipatie in de Appelhof – Klimaatvriendelijk tuinieren – Natuureducatie op school: ga je mee naar buiten? – De groene schoolomgeving – Waterschap en biodiversiteit – Een diervriendelijke tuin en Streekeigen beplanting.

PROGRAMMA 15 APRIL

Hieronder het programma van 15 april in het kort.

Ochtendprogramma

Vanaf 09.00 uur inloop, koffie, infomarkt

09.35 uur                  Welkom door dagvoorzitter Attie Bos

09.45                        Opening – door wethouder Stefan van Keijzerswaard

10.00                        Presentatie door mevr. Louise Vet, em. hoogleraarecologie (WUR), o.a. voorzitter Deltaplan biodiversiteitsherstel.

10.55                        Koffiepauze

11.10                        Forum/discussie o.l.v. dagvoorzitter 

In forum:

  • Louise Vet
  • Stefan van Keijzerswaard, wethouder Het Hogeland
  • Piet Glas, bio-boer, ex-bestuurder Wierde & Dijk
  • Jasper Tiemens, medewerker Natuur- en milieufederatie Groningen
  • Lammert Westerhuis, voorzitter LTO Noord, afd. Hogeland

12.15                                Afronding, conclusies, mededelingen, ….

                                         Afsluiting centrale deel van de dag

Middagprogramma:

12.30                                Pauze/lunch/infomarkt

13.30                                Infomarkt, eerste gelegenheid deelname workshop

14.20                                Verhuizing deelnemers naar tweede workshop

14.30                                Tweede gelegenheid deelname workshop

15.20                                Einde workshop, infomarkt, koffie/thee

15.45                                Einde (geen centrale sluiting)

Zoals gezegd:

De deelname is gratis, opgave vooraf voor symposium en workshops is vereist en kan via https://vaklandhethogeland.nl/cursus_type/symposium-mooi-hogeland/ tot uiterlijk 10 april a.s. Wees er tijdig bij want vol is vol. Op deze site ook meer informatie over alle activiteiten.

Klik hier voor de pdf versie