Nieuws vanuit het project Kringloopcoöperatie Groninger Kleischil 

In september is een gesprek geweest met partijen die betrokken zijn bij bermmaaisels: Provincie en gemeenten, Waterschap en TBO’s. Ook enkele boeren en een loonwerker waren aangeschoven. Met elkaar is er gesproken over de ambitie om bermmaaisels uit ons gebied op het erf van de boer te verwaarden tot compost via de CMC methode. Astrid Meijer van het programma Circulair Terreinbeheer informeerde over de juridische zaken die bij deze keuze aan de orde zijn. Dat het een keuze is, bleek wel uit het verhaal van Pieter van de Valk van Agricycling. In Friesland zijn zij 2 jaar geleden begonnen op kleine schaal. Inmiddels is er een wachtlijst van 70 boeren en worden er op 35 boerenerven hoogwaardige CMC compost gemaakt. In 2023 gaat dit concept ook in ons gebied van start. De komende maanden gaan we in gesprek met boeren die interesse hebben om lid te worden van deze coöperatie. Voor meer informatie: [email protected]