Vrijwilliger Drone-piloot

Collectief Midden Groningen zoekt vrijwilligers die gedurende het broedseizoen enkele ochtenden per week met een drone op pad gaan in de eigen regio.

Met het inzetten van een drone met een camera en slimme software kunnen vogelnesten en kuikens gemakkelijker en sneller gevonden worden. Ook zorgt de drone voor minder verstoring; geen geursporen en nauwelijks verstorend.  De drone piloot ziet meteen wat er in het land ligt of loopt, zelfs van een paar honderd meter afstand.  Met de start van het seizoen wordt de drone ingezet om op een slimme en laagdrempelige manier inzicht te krijgen in de weidevogels. Ook zal de drone ingezet worden om Vogelakkers  te onderzoeken, voor het redden van reekalven en ander wild.

Het betreft de periode van half april tot eind juli voor de weidevogels en de eerste weken van juli op akkerland. Het betreft de  vroege ochtend, bij zonsopgang tot een uur of 7.00. Dit alles heeft te maken met de buitentemperatuur om de warmtescanner van de drone goed te laten werken. Je gaat als team (2 personen) naar een afgesproken locatie om daar te onderzoeken óf er activiteiten zijn of juist om de precieze activiteiten vast te leggen. De werklocaties voor weidevogels zijn Holwierde, Oling, Hoeksmeer en Crangeweer.

Je krijgt een training om te leren omgaan met de drone. We vragen je tijd en inzet, welke in goed overleg worden vastgesteld. Natuurlijk ontvang je een reiskostenvergoeding.

Heb je belangstelling en wil je meer informatie bel dan voor 15 februari met Menze Hofman, tel. 06 24829189 of stuur een mail naar [email protected] Een kennismakingsbijeenkomst en een training zal plaatsvinden voordat uitvoering plaatsvindt.

Gezien de situatie van het Coronavirus nemen we nog geen besluit over het verdere traject.