Struweelhagen in het akkerlandschap leveren een grote bijdrage aan de biodiversiteit. In het voorjaar zijn er de bloemen die insecten aantrekken. In het najaar vormen de besjes belangrijk voedsel voor vele soorten akkervogels. Kleine vogeltjes schuilen in de stekelige vegetatie tegen belagers en bieden hen een broedplek. In de grasvegetatie onder de struikjes kunnen insecten overwinteren.

In het akkervogel leefgebied Slochteren zijn deze maand struweelhagen aangelegd. Met name de kleine akkervogels zoals de ringmus hebben veel baat bij struweelbegroeïng. En we hopen natuurlijk dan de patrijs zich met deze begroeïng ook steeds meer in dit gebied gaat thuis voelen.

De struweelbeplanting is aangelegd door hoveniersbedrijf H.W. Mollema en wordt gefinancierd door de subsidieregeling Niet-Productieve Investeringen, tweede openstelling.