Altijd al iets willen betekenen voor boeren en natuur!? Wil je mee de koers bepalen in de inrichting van het landschap!? Word dan onze nieuwe bestuurder van Collectief Midden Groningen. Binnen een collegiaal team van bestuur en medewerkers kun je aan de slag voor boeren in je gebied, samen met de Provincie en op weg naar het nieuwe landbouwbeleid.  Reageer uiterlijk 3 december 2021!

Het Collectief Midden Groningen is op zoek naar een bestuurder (m/v)

Functie

Meer dan 100 boeren spannen zich in voor de natuur in het gebied van het collectief. Wij faciliteren en adviseren boeren in deze taak. Dit doen we bestuurlijk met vijf leden. Op de algemene ledenvergadering in maart 2022 zal een huidige bestuurder aftreden. Om die reden zoeken we m.i.v januari 2022 een nieuwe bestuurder.

Profiel

Vanuit aantoonbare ervaring heb je inhoudelijke kennis over en inzicht in het nieuwe GLB en de natuurinclusieve landbouw, op regionaal, landelijk en Europees niveau. Daarnaast heb je affiniteit met duurzaamheid, landschap, flora en fauna. Je opereert in het krachtenveld van het ANLb, dat vertaald moet worden van beleid naar de praktische uitvoering. Bij voorkeur heb je bestuurlijke ervaring en een breed netwerk binnen het werkgebied van Collectief Midden Groningen.

Verder vragen we:

  • inlevingsvermogen
  • innoverende kennis
  • ervaring met het opzetten en uitvoeren van projecten
  • inzicht in de visie en missie van het collectief
  • digitale vaardigheden m.b.t. werken op afstand, mail en Office
  • teamplayer
  • woonachtig in het gebied van Collectief Midden Groningen
  • wekelijkse beschikbaarheid van 6 uren.
  • HBO denkniveau

Werkomgeving

Naast een collegiaal bestuur en een enthousiast team van medewerkers, bieden we een uitdagende bestuursfunctie met mogelijkheden tot persoonlijke ontplooiing en ruimte voor eigen initiatief. CMG heeft een kantoor tot haar beschikking met als standplaats Slochteren. Gezien de samenstelling van de organisatie wordt er behalve op kantoor ook regelmatig vanuit huis gewerkt.

Arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt vacatiegeld voor het vervullen van de bestuursfunctie.

Contactinformatie:

Meer informatie over het collectief kun je vinden op onze website. Wil je meer informatie over de vacature, neem dan contact op met de voorzitter: Wouter Schep 06-13058102

Je motivatiebrief en CV dien je uiterlijk 3 december te sturen naar de secretaris, AniĆ«la Sirks, [email protected]