Beste melkveehouder of akkerbouwer,


Graag nodigen wij u uit voor een zomeravondexcursie / kijkmoment op het erf van een van de deelnemers aan Schoon Erf, Schoon Water Noorderzijlvest. Deze informatieve bijeenkomst van het project “Schoon Erf, Schoon Water, Noorderzijlvest Groningen” organiseren wij als collectief en partner in het project samen met LTO Noord, Agrarische Jongeren en Waterschap Noorderzijlvest.

Wij willen onze leden, en andere geïnteresseerden, in ons werkgebied de gelegenheid geven om kennis te nemen van de mogelijkheden om erfafspoeling van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten tegen te gaan. Wellicht biedt deelname aan dit project een mooie kans om ook uw erf emissievrij en toekomstbestendig te maken.

We organiseren daarom op 30 juni as. twee bijeenkomsten: één voor akkerbouwers en één voor melkveehouders.

Deze worden respectievelijk gehouden bij:

Akkerbouwbedrijf Mts. Bos, Lutjewegje 3, 9982 TT Uithuizermeeden om 19.30 uur. Bos heeft een wasplaats op zijn erf aangelegd.

Melkveehouder W. Hartjes: Garreweersterweg 17, 9903 TD Appingedam om 20.00 uur Hartjes heeft een perssappenopvang bij zijn sleufsilo’s gerealiseerd.

Het programma is gelijk op beide bedrijven:

  • Koffie / thee en woord van welkom
  • Toelichting plan van aanpak en ervaring project
  • Kijken op het erf olv de deelnemer
  • Napraten en ruimte voor vragen
  • Drankje

Voordelen

Als deelnemer aan SESW krijgt u de mogelijkheid om gedurende de looptijd van het project, uw erf op orde te brengen. U bent dan ook vrijgesteld van reguliere handhavingsbezoeken van het waterschap. Neemt u bovenwettelijke maatregelen? Dan kunt u een bijdrage in de kosten krijgen. Meer informatie krijgt u tijdens deze avond, daarom graag tot ziens bij een van deze twee zomeravondbijeenkomsten. I.v.m. de nog geldende coronamaatregelen is aanmelding van te voren verplicht. We horen we graag van te voren of u komt kijken bij een van de bedrijven. Ook met het oog op de hoeveelheid koffie en koek!

Stuur daarom uiterlijk 29 juni een e-mail met uw aanmelding naar: [email protected]

Met vriendelijke groet,

Mede namens SESW

het bestuur van Collectief Midden Groningen