App helpt akkerbouwer het gebruik van gewas- beschermingsmiddelen te verminderen

25 sep App helpt akkerbouwer het gebruik van gewas- beschermingsmiddelen te verminderen

Deze IPM Toolbox is een hulpmiddel om Integrated Pest Management (IPM) in de praktijk te brengen. IPM wordt in het Nederlands ‘geïntegreerde gewasbescherming’ genoemd en heeft als doel om gewassen te telen met zo min mogelijke emissies naar het milieu. Gewasbeschermingsmiddelen worden dan alleen ingezet als laatste redmiddel.

Binnen IPM worden er drie stappen onderscheiden: preventie, monitoring en interventie. De IPM Toolbox helpt telers op weg om graangewassen te monitoren en de plaagdruk te bepalen. Tevens bevat deze informatie over preventie- en interventiemaatregelen.

Wilt u de juiste afwegingen in de gewasbescherming maken? Wanneer doet de natuur het werk en wanneer mag je chemisch ingrijpen? En welke duurzame alternatieven zijn er? Met deze IPM Toolbox willen wij extra handvatten aanreiken, en de plaagbeheersing verder verduurzamen.

Ga voor meer informatie naar de website en download de app:

https://ipm-toolbox.nl/#/home

De app is ontwikkeld in het kader van het project Meer Kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen

Officiële opening laboratorium waterschap Hunze en Aa's | Streekblad