Met gedeputeerde Henk Staghouwer in gesprek

27 jun Met gedeputeerde Henk Staghouwer in gesprek

over duurzame pootaardappelteelt in het Hogeland.

De afgelopen drie jaar hebben vier akkerbouwers in het Hogeland proefvelden in hun bouwplan opgenomen om te experimenten met maatregelen die de pootaardappelteelt zouden kunnen verduurzamen. Hierbij werden ze begeleid door het Louis Bolk Instituut en Hoogland bv. Begin dit jaar is dit afgerond. Maar de honger naar meer kennis over toekomstbestendige productiemethoden was nog niet gestild. Er werd gezocht naar mogelijkheden om een vervolgproject op te starten.

Op het akkerbouwbedrijf van één van de deelnemers van het project Verduurzaming van de pootaardappelteelt zijn we in gesprek met gedeputeerde Henk Staghouwer. Het gesprek gaat over de pootaardappelteelt op de Groninger klei. En over de landbouw die in beweging moet blijven, wat de drijfveer is van een groep akkerbouwers in het Hogeland om de pootaardappelteelt toekomstbestendig te maken en hun stip op de horizon.

Download het artikel en lees meer: