veldexcursie van het project verduurzaming pootaardappelteelt 27 juni

05 jul veldexcursie van het project verduurzaming pootaardappelteelt 27 juni

Op het programma staat een bezoek aan proefvelden bij een drietal deelnemers aan het project Integrale verduurzaming van de pootaardappelteelt in Groningen. Omdat op de proefvelden met compost nu nog niet veel te zien is, is dit onderdeel vervangen door een bezoek aan de proefvelden van Hoogland BV in Usquert.

Tijdens de borrel in de schuur bij één van de deelnemers heeft Bart Kloppenburg (machinefabriek Kloppenburg) de verbeteringen van de looftrekker toegelicht en heeft Peter Roelfsema (projectleider Natuurinclusieve Landbouw Groningen) dit project in het kader geplaatst van de Regiodeal van de drie Noordelijke Provincies.

Download het verslag van de veldexcursie: