Nieuwe coördinator

08 jan Nieuwe coördinator

Door het vertrek van Marjon Schultinga moest CMG op zoek naar een nieuwe coördinator. Sinds 1 januari is Joop van Duinhove begonnen als coördinator bij Collectief Midden Groningen. Hij stelt zich hier aan u voor.

Mijn naam is Joop van Duinhoven. Ik ben 56 jaar en opgegroeid in het Brabantse boerenland.  Mijn ouders hadden een gemengd bedrijf: fokzeugen en melkvee. Ooit hadden we ook nog akkerbouw: graan en aardappelen. Toen kwam Mansholt en werd alles anders. Schaalvergroting. Ik werkte al eens in de sector. Als inkoper bij Hendrix’voeders en bij een Gelderse voorloper van ZLTO als voorlichter. In latere functies heb ik leren schakelen op het niveau van ambtenaren en bestuurders. Dat zal me hier ook van pas komen. Ecologie boeit mij en tegelijk kan ik er nog veel over leren. Dat past mij, want ik ben leergierig. Ik ben sterk voorstander van agrarisch natuurbeheer. Natuurlijk is het belangrijk dat de overheid dit financieel ondersteunt. Sommigen vinden dat dit geld beter besteed kan worden. Dat daagt uit om steeds kritisch te kijken hoe wijzelf de middelen zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Daar wil ik mij sterk voor maken in mijn functie als coördinator. Ik kijk er naar uit om met u samen te werken. Wellicht tref ik u op de nieuwjaarsreceptie.

Tot ziens, Joop