Grauwe gors waargenomen in beheerperceel

23 dec Grauwe gors waargenomen in beheerperceel

23 december 2016 – Recent is er door een vrijwilliger een grauwe gors waargenomen in een wintervoedselveldje. Een hele mooie vondst! De grauwe gors is tegenwoordig een zeldzame verschijning in Nederland, en daarmee een belangrijke doelsoort voor het agrarisch natuurbeheer.

De grauwe gors houdt zich graag op in open landschappen, bij voorkeur doorsneden door dijken of heuvels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de waarneming is gedaan op een wintervoedselveldje in de Noordkust, in de directe nabijheid van een extensief beheerde slaperdijk. Het is prachtig dat we deze soort kunnen toevoegen aan het lijstje van waargenomen/voorkomende doelsoorten in het agrarisch natuurbeheer in Midden Groningen. Andere bijzondere doelsoorten die in 2016 zijn waargenomen zijn: grauwe kiekendief, ruigpootbuizerd en velduil. Daarnaast natuurlijk nog tal van andere doelsoorten. Een rapportage van het afgelopen jaar monitoring van het agrarisch natuurbeheer volgt.

Met dit mooie nieuws gaan we het nieuwe jaar in. We wensen u goede feestdagen en een mooi, vogelrijk 2017 toe!