Bijenproject Groninger collectieven gesponsord door Google

20 okt Bijenproject Groninger collectieven gesponsord door Google

20 oktober 2016 – In het voorjaar van 2016 werden collectieven Midden Groningen en ANOG benaderd door Google: of we ideeën hadden om een project gericht op bijen en techniek in te vullen? Na enig denk en speurwerk, kwamen we uit op een app: hoe bijvriendelijk ben jij? Het doel is om iedereen tips en trucs aan te reiken om meer bijvriendelijk te zijn. Denk hierbij aan de landbouw, gemeenten, particulieren, terreinbeherende organisaties etc. Voor ontwikkeling van de app is in elk collectief een proefgebied aangesteld om te kunnen testen. Voor Midden Groningen gaat dit om Uithuizen. Daarnaast is het creëren van draagvlak onder gebiedspartijen, en het inwinnen van de juiste informatie bij gerenommeerde partijen van belang. De projectleiding ligt in handen van ANOG. Zie ook het artikel in Dagblad van het Noorden hierover: http://www.dvhn.nl/groningen/Google-sponsort-Groninger-natuur-21716943.html