8 hectare beheer gerealiseerd buiten werkgebied CMG

15 jun 8 hectare beheer gerealiseerd buiten werkgebied CMG

15 juni 2016 – In goede samenwerking met de provincie Groningen, heeft CMG samen met een beheerder 8 hectare uitgesteld maaibeheer kunnen realiseren buiten het werkgebied van CMG. Het gaat om een perceel in weidevogelgebied Hoeksmeer wat in 2016 nog buiten de begrenzing valt voor leefgebied open grasland. Een perceel met ontzettend veel doelsoorten, waar uitgesteld maaibeheer een must is! Daarom heeft CMG in overleg met de betreffende vrijwilliger en beheerder hierover contact gezocht met de provincie. Het was duidelijk dat hier wat moest gebeuren, en de provincie heeft een bedrag beschikbaar gesteld om het maaien van het bewuste perceel 1 juni uit te stellen. Dit gaf de vele kuikens de tijd om voldoende mobiel/vliegvlug te worden. Een prachtig resultaat! In 2017 valt het bewuste perceel gelukkig wel binnen de begrenzing van CMG, en kunnen we hier aan de slag.

Hieronder de kaart met alle waarnemingen.

Last minute Hoeksmeer