Kievit in de problemen door laat seizoen

13 apr Kievit in de problemen door laat seizoen

13 april 2016 – We hebben dit jaar te maken met een zeer nat voorjaar, waardoor de grondbewerkingen zoals frezen en bemesten (sleepslang) relatief laat worden uitgevoerd. Komende week is de verwachting dat het weer eindelijk beter wordt, en men kan weer het land op. Echter: dit is juist het moment dat de kievit in ernstige problemen komt. De kieviten zijn momenteel volop aan het leggen, of de eerste nesten komen net uit. Zij zijn niet bestand tegen deze bewerkingen, en de legsels zullen verloren gaan.

In dit kader benadert CMG de beheerders met de vraag of ze ruim voor de uitvoering van de bewerkingen, zich willen melden bij de gebiedscoördinator (marjonschultinga@collectiefmiddengroningen of 06 24829189). Vervolgens kunnen de vrijwilligers worden ingezet om de nesten tijdelijk te verplaatsen zodat ze niet verloren gaan. Deze oproep geldt voor zowel beheerde als niet beheerde percelen. Namens de kievit hartelijk dank voor uw medewerking!