‘Complexiteit is mislukte eenvoud’

29 mrt ‘Complexiteit is mislukte eenvoud’

29 maart 2016 – Op 24 maart werd de landelijke ANLb dag gehouden te Nijkerk. Een dag waar collectieven, anv’s, overheden en overige partijen aanwezig waren. De dag begon met een algemeen inhoudelijk deel. Voorzitter van de landelijke koepel BoerenNatuur.nl Alex Datema gaf de aftrap. Hij vertelde hoe het ooit zo simpel bedachte stelsel toch zo complex is geworden. Veelal administratieve rompslomp wat ten koste gaat van de (ecologische) effectiviteit. Eeuwig zonde! We hopen dat er in 2017 een vereenvoudiging van de regeling zal plaatsvinden. Maar of dit gaat lukken…. Vervolgens ging iedereen uiteen om 2 van de 15 workshops te volgen over bijvoorbeeld beheer of beheermonitoring. Hier hebben we allen veel informatie opgedaan, die we hopen in de praktijk te kunnen brengen.