Welkom de grutto weekend

10 mrt Welkom de grutto weekend

10 maart 2015 – Het voorjaar hangt in de lucht: dat betekent weer naar buiten! De start van het weidevogelseizoen wordt ingeluid met het ‘Welkom Grutto weekend’ op 19 en 20 maart. Ook in het gebied van Collectief Midden Groningen worden excursies georganiseerd door verschillende vrijwilligers en organisaties.

Graag nodigen we u hiervoor uit! Wat is er te doen?

19 maart tussen 13.00 en 15.00 uur Hoeksmeer

In het weidevogelgebied Hoeksmeer staan weidevogelkenners Jan Rondhuis en Jacob de Bruin van Natuurmonumenten klaar met een telescoop. Ze laten u zien welke vogels er in de ondiepe plas zitten, die ze jaarlijks opzoeken naar de tocht uit Afrika. De middag vindt plaats nabij de molen ‘De Meervogel’.

19 maart tussen 13.00 en 16.30 uur Crangeweer

In het gebied Crangeweer nodigen de Groencommissie, dorpstuin De Heemen en Zorgbuurderij- en Boerderij De Heemen u uit voor een excursie. U wordt meegenomen naar de weidevogels in de polder, de dorpsmoestuin, de zorgboerderij en de nieuwe potstal voor melkkoeien. Om 13.30 en 15.30 uur vinden er 2 rondritten plaats door het weidevogelgebied. U bent van harte uitgenodigd op zorgbuurderij De Heemen, Bedumerweg 43 in Stedum.

 

Meer informatie op: https://www.welkomgrutto.nl