Nieuwjaarsbijeenkomst 13 januari

08 jan Nieuwjaarsbijeenkomst 13 januari

8 januari 2015 – Op 13 januari 2016 houdt Collectief Midden Groningen een nieuwjaarsbijeenkomst. Het nieuwe jaar willen we feestelijk inluiden, en graag willen we nader kennis maken met de leden en anv’s.

Voor wie?
De nieuwjaarsbijeenkomst is bedoeld voor alle leden (deelnemers aan het nieuwe stelsel voor agrarisch natuurbeheer), anv’s en haar bestuurders, medewerkers en vrijwilligers.

De start van een nieuw subsidiestelsel
2016, het eerste jaar van het nieuwe subsidiestelsel voor agrarisch natuurbeheer (ANLb). De afgelopen periode stond in het teken van het oprichten van het collectief, certificering, het afsluiten van de contracten met de deelnemers en het indienen van het gebiedsplan. Nu het agrarisch natuurbeheer daadwerkelijk van start gaat, moeten zaken zoals monitoring en schouw verder worden ontwikkeld. Gedegen monitoring is van belang om de effectiviteit van het agrarisch natuurbeheer te kunnen aantonen, en te kunnen bijsturen daar waar nodig.  Bauke Koole, ecoloog en zeer ervaren met monitoring zal ons hier deze avond een korte toelichting op geven.