Feestelijke slotmanifestatie BoerenNatuur

09 dec Feestelijke slotmanifestatie BoerenNatuur

9 december 2015 – Op maandag 7 december organiseerde BoerenNatuur een feestelijke slotmanifestatie ter ere van de opheffing van de vereniging. Met het nieuwe stelsel voor agrarisch natuurbeheer is ook een nieuw tijdperk aangebroken op het gebied van belangenbehartiging en organisatie. Daarom draagt BoerenNatuur het stokje over aan de provinciale collectievenberaden.

Zo’n 300 genodigden waren aanwezig: van anv bestuurders tot beleidsmakers. Onderdeel van het programma waren o.a. de sprekers Sybe Schaap (Eerste Kamerlid en filosoof) en Johannes Kramer (gedeputeerde provincie Fryslan). Kernboodschap was dat men vertrouwen heeft in het nieuwe stelsel uitgevoerd door collectieven, en werd de overheid er nadrukkelijk op gewezen de bureaucratie te verlagen. Mooie woorden, waar alle collectieven vierkant achter staan!

Naast deze sprekers was ook cabaretier Joep Onderdelinden aanwezig, een boerenzoon met een bijzondere kijk op de term ‘natuur’. De middag werd passend afgesloten met een hapje en een drankje.

Via deze weg willen wij BoerenNatuur nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking en ondersteuning de afgelopen periode, en nemen de Groninger collectieven gezamenlijk graag het stokje over.